Webdrive Logo English flag Polski flag
  ::  Information  ::  Start  ::  Nyheder  ::  FAQ  ::  Tips  ::  Betingelser  ::  Kontakt  ::  Links  ::  Sudoku  ::   Persondatapolitik  ::  
 
 
Login e-mail:
Login adgangskode:
 

Nyheder

Anti malware er noget for alle – også for dig!

Alle kan have glæde af at vide noget om anti malware, men artiklen er især relevant for dig, der ikke allerede har et anti malware-program (i daglig tale også kaldet et antivirus-program) installeret på din computer og anden teknologi. Artiklen vil nemlig åbne dine øjne for, hvor vigtigt det er, at du beskytter dig mod malware.

 

Hvad er malware?

Man kan oversætte malware til ’ondsindet programkode’ – og det er lige præcis det, som malware er: Malware er software, der er skadeligt for din computer.

Malware kan se ud på mange forskellige måder. Det kan være forskellige programmer, der kan gøre forskellige ting ved din computer. Du har måske hørt om en trojansk hest, en orm, en virus eller om spyware? Alt det og meget mere går under betegnelsen malware, men overordnet set er malware programmer, der kan gøre skadelige eller uønskede ting ved din computer.

Hackere kan bruge malware til at gøre ting ved din computer, som på den ene eller den anden måde kan skade din computer, og som vil være rigtig irriterende for dig.

Malware er således ikke noget, som du ønsker at have på din computer – og det er værd at bekæmpe med liv og sjæl.

 

Hold ferie uden bekymringer

Problemer med computeren eller telefonen er altid irriterende og det kommer altid ubelejligt, men det værste tidspunkt for IT-problemer er da, når man er på ferie. Når man er på ferie, vil man bare gerne slappe af og nyde livet og glemme, at der er noget, der hedder problemer. Man gider i hvert fald ikke tænke på spyware eller på trojanske heste (med mindre man læser Troja); IT’en skal bare fungere!

Man skal kunne smide benene op og nyde, at man har efterladt hverdagsproblemerne derhjemme. Det kan bare være lidt svært: Mange har som minimum deres telefon med på ferie, og mange har også en computer med, og når man har med IT at gøre, er der altid en potentiel risiko for, at der kommer malware på det.

Det vil man virkelig gerne undgå, så man kan holde sin ferie i fred.

 

Anti malware – sådan undgår du malware

Du skal få installeret anti malware, hvis du gerne vil undgå bøvl med teknologien på grund af malware – og malware vil du helt sikkert gerne undgå.

Anti malware er et bredt begreb, der dækker over flere forskellige programmer, der kan fjerne sådan noget som trojanske heste, orme, virus og spyware – og alt andet inden for malware.

Anti malware kan både holde malware væk fra din computer, og det kan fjerne det, hvis det alligevel er kommet på din computer. Et anti malware-program scanner din computer, og derved holder programmet din computer ren for uønskede programmer, så du undgår bøvl og grå hår.

Anti malware gør således noget godt for din computers sikkerhed – du vil altså gerne have anti malware på din computer. Hvis du ikke allerede har et sådant program, bør du virkelig overveje at få det installeret i en fart – inden det når at gå galt, og du bliver helt gråhåret.

 

Hvad kan man ellers gøre for at undgå malware?

Udover at installere et anti malware-program er der forskellige ting, som du også kan gøre for at beskytte din computer mod udefrakommende trusler.

Her er nogle gode råd:

 • Husk at holde din computer opdateret
 • Vær gerne meget kritisk, når du bevæger dig rundt i den virtuelle verden:
  • Du skal ikke bare installere nye programmer; du bør altid undersøge, om det er et program, som du kan have tillid til.
  • Du skal ikke bare klikke på links i for eksempel e-mails – også selvom du kender afsenderen. Du skal altid lige tænke dig om og overveje, om det nu ser reelt ud. Hvis det ser mistænkeligt ud, skal du straks slette beskeden, hvis du ikke kender afsender. Hvis du kender afsender, kan du lige høre vedkommende ad, inden du åbner, om personen rent faktisk har sendt noget til dig.
  • Du skal i det hele taget passe på med sådan noget som e-mails, hvis de ser underlige ud.
  • Du skal ikke gå ind på sider, der deler ulovlige filer såsom musik og film.

Udover at følge disse gode råd er der flere ting, som du også kan gøre for at beskytte sin teknologi mod fare. Det er ikke ting, som du skal overveje, det er ting, som du skal gøre.

Hvis du gerne vil vide endnu mere om digital sikkerhed, kan du læse mere om det her.

 

Sådan kan du vide, om du har fået malware

Der er forskellige tegn på, om du har fået malware, som du bør holde øje med:

 • Er din computer pludselig blevet meget mere sløv, end den plejer at være? Det kan være et tegn på malware; malwaren bruger computerens ressourcer, så computeren fungerer langsommere.
 • Åbner din computer programmer, som du ikke har bedt den om? Eller er der pludselig en masse pop-up-vinduer? Det kan også være tegn på malware.
 • Det kan også være, at din computer simpelthen går helt ned, og så vil du ikke være i tvivl om, at din computer er blevet inficeret.
 • Men ofte vil du faktisk slet ikke opdage, at din computer er blevet inficeret. Derfor er det vigtigt, at du har et ordentligt anti malware-program, der kan scanne din computer og fjerne problemet for dig.

 

Anti malware både på din computer og din telefon og …

Nu har vi nævnt computere flere gange i forbindelse med malware, men det er vigtigt at huske på, at din computere bestemt ikke er det eneste, der kan blive inficeret. Hvis du er på nettet med din teknologi, er det pågældende stykke teknologi i fare for at blive inficeret med malware – og hvilken teknologi er efterhånden ikke på nettet. Derfor er det vigtigt, at du sikrer al din teknologi mod malware – og således ikke kun din computer.

Installering af anti malware bør være noget af det første, du gør, når du får noget ny teknologi. På den måde er du beskyttet helt fra start, og dermed er du fri for bekymringer.

Din IP:   3.235.172.213
webdrive.dk