Webdrive Logo English flag Polski flag
  ::  Information  ::  Start  ::  Nyheder  ::  FAQ  ::  Tips  ::  Betingelser  ::  Kontakt  ::  Links  ::  Sudoku  ::   Persondatapolitik  ::  
 
 
Login e-mail:
Login adgangskode:
 

Nyheder

Antivirus til Windows

Når man har sagt Windows, har man desværre også tit sagt stor risiko for virus. Windows er traditionelt det styresystem, der er blevet hacket flest gange, og sådan vil det nok desværre fortsætte. Ikke desto mindre sværger mange til netop dette styresystem, da det er brugervenligt, har mange features og computerne findes i en lang række forskellige prisklasser. Derudover er det et utroligt stabilt system, så længe du undgår at få en ubehagelig virus.

Windows er i stor fare

Først og fremmest kan man spørge sig selv, hvorfor netop Windows er et særligt offer for vira. Det er der en række forskellige grunde til. I de tidlige dage, hvor Apple var et lille firma, og Bill Gates styrtede afsted med Windows, var mange vrede på IBM, som udviklede Windows. Det er der en række historiske og politiske årsager til. I dag er det gået op for selv de stærkeste computer-idealister, at der nok ikke er den store forskel på de forskellige virksomheder, og derfor bliver hacks foretaget af andre grunde og af andre personer. I 1990’erne var vira til Windows primært udviklet til at genere brugerne og vise dem modstand imod IBM. Det var på godt dansk træls, men ikke en enorm sikkerhedsrisiko for den enkelte. Det har dog naturligvis til alle tider har været en ubehagelig oplevelse at blive angrebet, især når man ikke har gjort nogen noget.

Specialiserede hackere

I dag er de hackere, der er specialiserede i at udvikle virus til Windows, ikke udelukkende vrede nørder. Det er hardcore hackere, der vil have penge og virkeligt skræmme folk. Årsagen til at de netop går efter Windows er simpelthen, at der er mange flere mennesker, der bruger dette styresystem og derfor mange flere ofre. De typiske måder din Windows computer bliver hacket, er ved at installere enten spyware eller et virusprogram, der kan fryse din computer. Det betyder, at du enten risikerer at være under konstant overvågning, eller at du ikke har adgang til dine filer længere. Begge angreb er udviklet til at presse dig til at betale et bestemt beløb til hackerne for enten at undgå yderligere overvågning eller at få adgangen til din computer tilbage. Derfor kaldes disse typer af malware også for ransomware fra det engelske ord ransom, der betyder løsepenge – du kan undgå, at din data og personlige filer bliver udsat for angreb ved at anvende en VPN-løsning. Der findes forskellige VPN-løsninger som er på dansk og som nemt kan installeres på din enhed. Vi vil anbefale, at du prøver NordVPN.

Undgå virus

Det, du kan gøre, er reelt at undgå at følge usikre links, når du er på Internettet, passe på med hvilke filer du downloader og hvilke programmer, du installerer. Det lyder meget lettere, end det er. For den almindelige forbruger er det svært at se, hvornår man er under angreb, og derfor har du brug for et godt antivirusprogram. Først og fremmest skal du have et program med en såkaldt firewall. Den fungerer som en branddør, der blokerer trusler fra Internettet i at komme ind på din computer. Dernæst skal dit antivirusprogram kunne identificere usikre websites og opdage inficerede filer, inden de bliver installeret på din computer. Sidst men ikke mindst skal dit antivirus program kunne foretage løbende scanninger både når du er online og offline. Da hackerne følger med i udviklingen, skal du sørge for altid at holde din computer opdateret og have den seneste version af dit antivirusprogram installeret på din computer.

Din IP:   35.172.223.30
webdrive.dk