Webdrive Logo English flag Polski flag
  ::  Information  ::  Start  ::  Nyheder  ::  FAQ  ::  Tips  ::  Betingelser  ::  Kontakt  ::  Links  ::  Sudoku  ::   Persondatapolitik  ::  
 
 
Login e-mail:
Login adgangskode:
 

Nyheder

Arbejdsmarkedet bliver mere og mere digitaliseret

En konsekvens ved digitaliseringen er, at samfundet i større og større grad er blevet underlagt den teknologiske udvikling, hvilket allerede har haft indflydelse på såvel arbejds- som familielivet. Chancen for, at denne udvikling er stagnerende er formodentlig minimal. Så hvis du har en passion for IT eller måske blot interesserer dig for at være opdateret på, hvad der rører sig inden for den teknologiske verden, så bør du læse med her.

 

Det er blevet in at være en IT-haj

Både til jobsamtalen, på studiet og på arbejdsmarkedet er der en forventning om, at man har et grundlæggende kendskab til de mest basic software programmer. Mange har allerede en god forståelse for Word, PowerPoint og Excel, men det er nok stadig de færreste, som har lært at kode VBA. Lær at kode VBA og vær forud. Hvis du har kompetencer inden for at skræddersy dine egne systemer i Excel, vil du kunne tilbyde noget helt unikt til din kommende arbejdsplads samtidig med at du vil være forud for din tid. 

Stor passion for IT?

Er din passion for IT stor, så kan en idé være at udbygge din viden inden for en uddannelse, hvor fokus netop er multimedie og IT. Tiltaler det dig at arbejde med fremtidens digitale kommunikation, software og hardware eller netværksløsninger, så har du formodentligt fundet den rette hylde, og bør derfor overveje disse uddannelser, som Erhvervsakademiet Lillebælt blandt andet tilbyder:

 

Datamatiker

Hvis du gerne vil lære programeringshåndværket fra bunden og hvordan IT-systemet bygges op, så er datamatikeruddannelsen muligvis noget for dig. Uddannelsen varer 2 ½ år og undervejs får du rig mulighed for at indgå i projektarbejde med dine studiekammerater og virksomheder. Kerneområderne er programmering og systemudvikling. Nogle af de typiske jobtitler, som færdiguddannet datamatiker er: Programmør, systemudvikler og IT-konsulent

 

IT-teknolog

Hvis du har en passion for computere, netværk, software og fed elektronik, så vil denne uddannelse med stor sandsynlighed tiltale dig. Uddannelsen varer to år, hvor du kan vælge mellem at fokusere på netværk eller elektronik. Hvis du er glad for sprog, så er der også mulighed for at tage uddannelsen på engelsk, så du er helt klar til en international karriere. Nogle af de typiske jobtitler, som færdiguddannet IT-teknolog er: Systemsupporter, netværkskonsulent eller projektgruppeleder.

 

Multimediedesigner

På denne uddannelse lærer du at planlægge, designe og realisere multimedieopgaver. Herunder lærer du også at deltage i implementeringen, styringen og vedligeholdelsen af medieproduktioner Multimediedesigneren betragtes som en slags ’akademisk håndværker’, som beskæftiger sig med alle aspekter i multimedieproduktionen. Uddannelsens varighed er to år og opbygningen består af en fælles- og en individuel del, hvor sidstnævnte ligger på sidste semester. De typiske jobtitler for en multimediedesigner er for eksempel: Webdesigner, mobil/app udvikler og projektkoordinator.

 

Videreuddannelse

Hvis du ikke har fået nok af IT efter endt uddannelse, så har du mulighed for at videreuddanne dig, så du har endnu flere kompetencer, når du efterfølgende rammer arbejdsmarkedet. Men hvis du stadig er i tvivl om, om en IT-uddannelse er noget for dig, så kan du jo starte med at tage et onlinekursus, hvor du lærer at kode VBA til en start.

Din IP:   3.237.7.193
webdrive.dk