Webdrive Logo English flag Polski flag
  ::  Information  ::  Start  ::  Nyheder  ::  FAQ  ::  Tips  ::  Betingelser  ::  Kontakt  ::  Links  ::  Sudoku  ::   Persondatapolitik  ::  
 
 
Login e-mail:
Login adgangskode:
 

Nyheder

Hvad er en firewall?

Mere eller mindre alt foregår over internettet og digitale medier den dag i dag, og derfor møder vi også nye trusler på disse platforme. På de digitale medier er det muligt at blive angrebet af sådan noget som virusser, malwares, hackere og meget mere. Disse manipulerer, ødelægger og misbruger dine private data, filer mv., og derfor er det utrolig vigtigt, at du beskytter dig imod dem. Der er mange måder, hvorpå du kan gøre det. En af måderne er med en firewall. Så lyder næste spørgsmål bare, hvad er en firewall? Og hvordan fungerer den? Læs med her og find blandt andet svar på disse essentielle spørgsmål.

Hvad kan en firewall?

Kort og kontant er en firewall din computers beskyttelse mod udefrakommende trusler og ubudne gæster. Den sørger for at lukke alle de programmer mv. ind i dit system, som ikke gør skade på systemet, samtidig med at den holder alt andet ude af systemet.

En computer er mere end tusinde porte, hvilket også kan omtales som virtuelle døre. Det er gennem disse porte, at data kommer til og fra din computer. En firewall står som en vagt ved disse porte og kontrollerer den datatrafik, der forekommer. Den sørger altså for, at datatrafikken kører glidende og bliver beskyttet fra uvedkommende.

Den mest almindelige firewall er en software, som skal installeres på din computer. Dog kan en firewall også være en boks, der er placeret mellem din computer og internettet. Selvom det er forskellige firewalls, har de samme funktioner.

Sådan fungerer det

Hvis du skal sørge for den mest optimale beskyttelse af din computer, vælger du både at have et antivirusprogram og en firewall. Grunden til dette er, at ingen programmer er fejlfrie, og derfor er det muligt for dit antivirusprogram at overse en såkaldt malware eller andet ondsindet program. Skulle det ske, og denne har installeret sig på din computer, vil din firewall gå ind og stoppe truslen og forhindre den i at sprede sig.

Det kan også være, at din computer huser en orm eller en trojansk hest. Hvis dette er tilfælde, vil din firewall gå ind og blokere programmets adgang til internettet eller spørge dig, om det pågældende program må få lov til at benytte internettet. Hvis du bliver advaret af din firewall, er det vigtigt, at du siger nej. Du skal dog være opmærksom på, at den også spørger dig om lov, når det handler om gode programmer, der vil have adgang til nettet i forbindelse med en opdatering eller lignende. I disse tilfælde er det okay, at du trykker ja.

Har du brug for en firewall?

Som hovedregel er det en god ide at have en firewall installeret på din computer. Du er nemlig i farezonen for at få ubudne gæster nærmest hele tiden, når du benytter din computer – både når du sender og modtager e-mail samt bruger internettet generelt. Det eneste tidspunkt, hvor du ikke har brug for en firewall, er, hvis du har en computer, der hverken er koblet til internettet eller andre enheder. Når du skal vælge en software firewall til din computer, så har Bitdefender produkterne alle en indbygget firewall som følger med til alle de sikkerhedsfunktioner som du kan overveje. Du kan finde en oversigt over de forskellige Bitdefender sikkerhedsløsninger hos den danske forhandler Bitdefender-Antivirus.dk.

Din IP:   3.237.94.109
webdrive.dk