Webdrive Logo English flag Polski flag
  ::  Information  ::  Start  ::  Nyheder  ::  FAQ  ::  Tips  ::  Betingelser  ::  Kontakt  ::  Links  ::  Sudoku  ::   Persondatapolitik  ::  
 
 
Login e-mail:
Login adgangskode:
 

Nyheder

Få hjælp til en langsom computer

 

Der findes næsten ikke noget, der er så frustrerende i hverdagen, som en langsom computer. Du sidder der og forsøger at passe dit arbejde – eller bare at besvare en e-mail fra moster Ingeborg – og så hakker og hoster computeren sig møjsommeligt frem. I vores moderne verden skal telefoni og internet bare fungere uden kvaler. Vi hjælper dig med at lokalisere problemet på din computer – og hvordan du løser det.

 

Genstart computeren

Det lyder måske indlysende, men en genstart af din computer kan gøre underværker. Der er mange, som bare lader computeren køre hele dagen og natten og måske kun slukker for skærmen. Men det er ikke kun noget grisseri, når det kommer til klimaet og vores dyrebare energiressourcer, det kan også være skadeligt for computeren. Så prøv med en genstart og se, om ikke det skulle løse dit problem.

 

For lidt hukommelse

Når du kører programmer på din computer, benytter du computerens hukommelse, som også kaldes for RAM. Måske har du for lidt RAM i forhold til, hvad du har brug for – men hvordan i alverden ved man det? Hjemmesiden Prokum har samlet en guide til, hvor meget RAM du har brug for, og den kan du dykke ned i her.

 

Luk programmer ned

Du kan også forsøge at lukke nogle programmer ned. Kører der en masse ting i baggrunden? Så kan det sagtens være det, der fylder din RAM op, og derfor computeren arbejder så langsomt. Prøv at køre ét program ad gangen og se, om du kan mærke forskel.

 

Opdater din software

Om end du har Windows, Mac eller noget helt tredje, så skal computerens software opdateres en gang i mellem. Ofte er det noget, computeren selv gør dig opmærksom på med en notifikation, men vi er vist mange, som har den uvane at skubbe det foran os, fordi vi ved, at det er lidt tidskrævende. Men en softwareopdatering kan faktisk også være løsningen på din computers hastighedsproblem. Så inden du kyler computeren ud ad vinduet i raseri, så undersøg lige, om der skulle ligge sådan en og vente på dig.

 

Scan efter virus og malware

Det er også en god idé jævnligt at scanne efter virus på din computer. En computervirus eller malware kan være en digital dræber, som direkte er skabt for at skade din computer eller stjæle dine personlige oplysninger. Men samtidig kan sådan en altså også være skyld i, at din computer arbejder i sneglefart. Der findes masser af software, som kan hjælpe dig med at komme af med de ubudne gæster. Tjek for eksempel denne guide fra bredbånd.dk.

 

Støv og varme

Støv og varme kan også have en negativ indvirkning på din computers hastighed. Støv kan sætte sig inde i computeren, så den ikke ventilerer ordentligt eller måske direkte kommer til at skade noget af computerens indmad. Varme kan også være et problem, fordi computeren simpelthen kan overophede.

 

Søg hjælp hos en IT-kyndig

Der kan være masser af andre grunde til, at din computer er sløj. Hvis intet af det ovenstående hjælper, så anbefaler vi, at du får computeren forbi en IT-ekspert. Hvis du har en ældgammel computer, kan det også være, at tiden er inde til en opgradering.

Din IP:   3.236.116.27
webdrive.dk