Webdrive Logo English flag Polski flag
  ::  Information  ::  Start  ::  Nyheder  ::  FAQ  ::  Tips  ::  Betingelser  ::  Kontakt  ::  Links  ::  Sudoku  ::   Persondatapolitik  ::  
 
 
Login e-mail:
Login adgangskode:
 

Nyheder

Hvilke aktier skal du vælge næste år?

Hvis du har investeret på aktiemarkedet i løbet af det seneste årti, er der god sandsynlighed for, at du har skabt gode afkast over tid. Aktiemarkedet er nemlig steget støt over denne periode, og selv en coronakrise har ikke for alvor kunnet bremse opsvinget på finansmarkederne.

Der er imidlertid ved at komme ugler i mosen. Flere eksperter advarer om, at aktiemarkedet formentlig nærmer sig toppen, og kombineret med rentestigninger fra USA og nedtrapning at de kvantitative lempelser kan aktiemarkedet blive sværere at navigere i hen over de kommende år. Derfor er det nærliggende at spørge sig selv hvilke aktier, du skal vælge til næste år.

Tænk i trends

Der er masser af aktier at vælge imellem på det globale aktiemarked, og savner du inspiration, kan du blot se mere her. Det kan dog være en idé at sortere lidt i de aktier, du kigger efter, og en mulighed kan være at fokusere på de trends, der hersker på markedet i øjeblikket.

Det overrasker f.eks. næppe nogen, at der er stor fokus på grøn omstilling, og selv for en nation som Indien, der tidligere har været tilbageholdende ift. den grønne omstilling, er det nu blevet et tema. Og det er klart, at en grøn omstilling i et land med 1,3 mia. mennesker kan skabe en voldsom efterspørgsel på solceller, vindmøller og andre klima- og miljørelaterede produkter selv i Danmark, hvilket bestemt er værd at tænke ind i din portefølje.

Det samme gælder det stigende fokus på sundhed, og her er f.eks. vandaktier et muligt bud på en sektor, der muligvis kan komme til at opleve store stigninger. Selv i et land som Danmark, hvor vi traditionelt set har haft noget af det reneste drikkevand i verden, oplever vi nu udfordringer med pesticider i vandet. Det skaber helt naturligt en efterspørgsel efter virksomheder, der arbejder med at filtrere vand på forskellig vis – ikke blot i Danmark, men også i resten af verden.

Pas på negative trends

Udover de positive trends er der også en række negative trends, og det er vigtigt, at du er opmærksom på disse, så du ikke risikerer at bevæge dig ind på et område med øget risiko. Et eksempel herpå kunne være de store tech-aktier og deres tilhørende apps, hvor der tales om strammere lovgivning og tilsyn, så techgiganterne ikke bliver for magtfulde. Sådanne trends er vigtige at være opmærksomme på, inden du begynder at screene og udvælge de aktier, der skal være i din portefølje i det kommende år.

Din IP:   44.221.70.232
webdrive.dk